آشنایی با پرکاربردترین ابزار و تجهیزات صنعتی
تعریف ابزار دقیق
ابزار دقیق، همانطور که از اسمش پیداست، وسایل و ابزار آلاتی هستند که برای اندازهگیری دقیق به کار میروند و میزان خطا در آنها بسیار کم است. این ابزار، بر اساس کمیت مورد نظر در سیستم تحت کنترل برای انداز گیری دقیق کمیتهایی مثل فشار، رطوبت، دما و همچنین نمایش و کنترل این کمیتها به کار گرفته میشود. به گونهای که میتوان گفت خروجی ابزار دقیق کمترین خطا و اشتباه را دارد.
طبقه بندی ابزار دقیق
همانطور که گفتیم ابزار در حقیقت زیر ساخت یک سیستم اتوماسیون را تشکیل میدهد و ابزارهای مثل انواع کنترلر، ترانسمیتر، رکوردر و مواردی از این قبیل است که وظیفه اندازه گیری، انتقال، نمایش، ثبت و کنترل پارامترهای مهمی که مد نظر یک صنعت است را به عهده دارد. از جمله این پارامتر میتوان به کنترل دما،رطوبت ، فشار، فلو، سطح مایعات. و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
تامین کنندگان ابزار دقیق، این ابزار را در دستهبندیهای مختلفی قرار دادهاند.
معرفی کاربردی ترین ابزار الات صنعتی
1- ابزارآلات صنعتیدستی
ابزارهای دستی، همان طور که از نامشان مشخص است، طوری ساخته شدهاند که توسط دست انسان قابل استفاده باشند. اینابزار در پروژههای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
- آچار: آچارها در اندازههای مختلفی وجود دارند. کارگران به تعدادی از آنها نیاز دارند تا پیچی را ببندند یا شل کنند.
- انبردست: از انبردست برای محکم بستن پیچ و مهرهها، خم و برش سیم و کابلاستفاده میکنند.
- چکش: چکش اساسا در شکلدهی فلز، ضربهزدن به میخ، علامتگذاری نقاط مته و برداشتن میخهای محکم استفاده می شود.
- پیچگوشتی: پیچگوشتیها دارای اشکال مختلف تیغه هستند و برای پیچکردن قطعات به هم استفاده میشود.
کاربردی ترین تجهیزات اتوماسیون صنعتی
بهطور کلی تجهیزات اتوماسیون صنعتیبه 4 دسته ثابت، قابل برنامهریزی، قابل انعطاف و تجمیعشده تقسیم میشوند. دستهبندی دیگری هم برای انواع تجهیزات صنعتیوجود دارد. شبکههای عصبی مصنوعی، سیستم کنترل توزیع، واسط ماشین انسان، اسکادا، ابزار دقیق، کنترل حرکت و روباتیک از انواع این تجهیزات هستند که سنسور، انکودر، کنترلر، نمایشگر، رله، تایمر، منبع تغذیه، استپ موتور، اینورتر، ابزار دقیقو PLC در گروههای مختلف قرار میگیرند.
PLCیک کامپیوتر دیجیتال است که فرایندهای صنعتی را کنترل میکند. این دستگاه مهمترین دستگاه در صنایع مختلف است.
زمانی که یک برنامه کنترلی اجرا میشود، این دستگاه همواره وظیفه نظارت و بررسی سیستم را به عهده دارد. PLC از ورودی و سنسورها بازخورد میگیرد و اطلاعات را به برنامه کنترلی خودش منتقل میکند. در نهایت دستگاه با استفاده از عملکرد ماشین تصمیمگیری میکند.
PLC با برندهای مختلف در بازار وجود دارد، PLC دلتا، کاتک، LS و میتسوبیشی از برندهای موجود هستند. کنترلرها برای کنترل مقادیر مشخص استفاده میشود. از جمله کنترلرهای پرکاربرد، کنترل PH، ، کنترلر توان و کنترلر دما هستند.
مشاهده پست مشابه : بهترین برندهای تامینکننده شیرآلات صنعتی